Historien om Linex-Boat Oy

Kvalitet kombinert med moderne produksjonsmetoder og tradisjonell mellom-østerbotnisk kunnskap er grunnideene i Linex-Boat Oy, som drives av Lindkvist-familien. På 1920-tallet begynte Sivert Lindkvist å bygge arbeids- og fiskebåter i tre. Da Siverts sønner Rude og Sven kom inn i selskapet, startet produksjonen av fritidsbåter i glassfiber.

Gjennom årene har Lindkvist-familien bygget over 4000 glassfiberbåter i klassen 6 -15 m.  All kunnskap og erfaring som familien har opparbeidet seg gjennom årene, brukes til å produsere dagens Nord Star-båter. Dette gjør Nord Star-båten til en slitesterk og moderne båt for den krevende kjøperen.

Kokkola har, i likhet med andre deler av Kyst-Österbotten, i århundrer vært et område der det bygges skip og båter. Herfra har befolkningen tidligere seilt til Stockholm, og her har de gått ombord på skuter og fregatter som seilte ut til verdenshavene. Kystbefolkningen har alltid levd i harmoni med havet.

Menneskene som bor på kysten har lært å sameksistere med havet. Mange fiskere bygde sine egne fiskebåter, og etter hvert som deres kunnskap vokste, økte også deres rykte som dyktige båtbyggere.

Dette skjedde også med Sivert Lindkvist, han fikk rykte på seg for å være en dyktig designer. Han ble bedt om å lage båter til andre, og bestemte seg for å fortsette å bygge båter.

Siverts kunnskap ble videreført til sønnen Rude, som i tillegg til båtbygging også var glad i fart. Rude var veldig interessert i båtracing og av den grunn spesialiserte han seg i hurtigbåter.

"I dag får du nesten en tåre i øyet når du møter en gammel trebåt" snip "og hører den velkjente lyden fra Olympia-motoren. At du fremdeles ser disse båtene, bygget for flere tiår siden, er en bekreftelse på den dype omsorgen folk har for båter bygget her ", sier Olli Lindkvist, styreleder i Linex-Boat og sønn av Rude.

Nå har Simen Lindkvist, sønn av Olli og oldebarn til Sivert overtatt som daglig leder i selskapet. Den sterke tradisjon og arv føres videre.

Ved å trykke på "Godta alle" godkjenner du at vi kan samle inn informasjon om deg til forskjellig bruk. F.eks funksjonalitet, statistikk og markedsføring