Lidenskap for båter!

Bertin Kåre Tysse (1939 - 2012) grunnla bedriften Tysse Mekaniske Verksted AS.

Bertin Kåre var en energisk og fremoverlent mann og hans store lidenskap var båter og fiske. Sønnen Rune, som er grunnlegger av Tysse Maritim AS, har med andre ord fått både båter og båtliv inn med morsmelken.

Som 15-åring fikk Bertin Kåre Tysse sin første jobb på dampskipet Oster, en kombinert passasjerbåt og godsbåt som gikk fra Bergen til de forskjellige bygdene rundt vestlandsbyen. Bertin Kåre trivdes veldig godt på sjøen, og etter hvert ble han med på sildefiske utenfor norskekysten. Bertin Kåre mønstret på TS Leda, et større, turbindrevet passasjerskip som gikk mellom Bergen og Newcastle. Båten ble bygget i 1953. Bertin Kåre var også innom sandfart; sandskuter som fraktet sand fra sandtak inne i Osterfjorden til Bergen og områdene rundt.

I 1964 startet Bertin Kåre og kona Lillian bedriften som fikk navnet Tysse Mekaniske Verksted AS. Selv om Bertin Kåre gikk på land og grunnla et industrieventyr med mange arbeidsplasser på Osterøy, var livet på havet noe som hadde satt uutslettelige spor.

Bertin Kåre var alltid veldig interessert i selve båtbyggeprosessen. Han kjøpte for eksempel fiskebåten Tunfisk og restaurerte båten og bygget den om både innvendig og utvendig. Denne skuta mottok han priser for. Båten benyttes i dag til hvalsafari i Nord-Norge.

 

Bertin Kåre eide en rekke båter opp gjennom årene og de ble nesten alltid kjøpt ny fra verftet. For Bertin Kåre var det avgjørende at båtene var godt bygget og hadde gode sjøegenskaper.

Tysse og Linex-Boat Oy

Da Rune Tysse kom i kontakt med familien Lindkvist og Linex-Boay Oy, oppsto det umiddelbart en kobling. Rune har blitt orientert om selskapet, hvordan båtene er bygd opp og prøvekjørt siste generasjon styrhusbåter. Konklusjonen er klar: Nord Star-båtene har fantastiske og unike sjøegenskaper. Konklusjonen var at Nord Star-båtene har fantastiske og unike sjøegenskaper.
Etter dette var ikke Rune i tvil om likheten mellom familiene Lindkvist og Tysse: To industrifamilier med like prinsipper, fokus på kvalitet og lidenskap for sine produkter.

Rune valgte å takke ja til å være med på å bygge opp Nord Star i Norge.

Tysse Maritim AS ble etablert i 2020 og er i dag importør av Nord Star-båter til Vestlandet.

Ved å trykke på "Godta alle" godkjenner du at vi kan samle inn informasjon om deg til forskjellig bruk. F.eks funksjonalitet, statistikk og markedsføring